Äppelpaj med cheesecake i glas

Tid 60 min Antal 4 portioner Antal 175°C
Havrecrunch ingredienser:
25 g Smör
0,5 dl Vetemjöl
0,5 dl Havregryn
2 msk Strösocker
1 krm Malen kardemumma

Äppelkompott ingredienser:
2 st Äpplen
1 msk Vatten
2 msk Strösocker
0,5 tsk Vaniljsocker
1 tsk Malen kanel

Cheesecakekräm ingredienser:
300 g Philadelphia Original
1,25 dl Vispgrädde
0,5 dl Florsocker
0,5 tsk Vaniljsocker
Äppelpaj med cheesecake i glas



Havrecrunch tillagning:
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda sedan alla ingredienser i en bunke och jobba ihop med händerna.

Lägg ut ett bakplåtspapper på en ugnsplåt och fördela crunchen över. Grädda i ugnen i 15 minuter.

Äppelkompott tillagning:
Skär ner äpplena till små tärningar. Lägg ner i en kastrull tillsammans med resten av ingredienserna. Låt koka tills äpplena mjuknat under omrörning.

Cheesecakekräm tillagning:
Vispa ihop Philadelphia och vispgrädde till en fluffig smet med elvisp. Tillsätt florsockret och vaniljsockret, vänd sedan försiktigt ihop till en jämn smet med hjälp av en slickepott.

Lägg äppelkompotten i botten på fyra serveringsglas, toppa med cheesecakekräm och avsluta med havrecrunch.