Äppelpaj med cheesecake i glas |
|
|
Havrecrunch ingredienser: |
25 g | Smör
| 0,5 dl | Vetemjöl
| 0,5 dl | Havregryn
| 2 msk | Strösocker
| 1 krm | Malen kardemumma |
|
Äppelkompott ingredienser: |
2 st | Äpplen
| 1 msk | Vatten
| 2 msk | Strösocker
| 0,5 tsk | Vaniljsocker
| 1 tsk | Malen kanel |
|
Cheesecakekräm ingredienser: |
300 g | Philadelphia Original
| 1,25 dl | Vispgrädde
| 0,5 dl | Florsocker
| 0,5 tsk | Vaniljsocker |
|
|
|
Havrecrunch tillagning: |
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda sedan alla ingredienser i en bunke och jobba ihop med händerna.
Lägg ut ett bakplåtspapper på en ugnsplåt och fördela crunchen över. Grädda i ugnen i 15 minuter. |
Äppelkompott tillagning: |
Skär ner äpplena till små tärningar. Lägg ner i en kastrull tillsammans med resten av ingredienserna. Låt koka tills äpplena mjuknat under omrörning. |
Cheesecakekräm tillagning: |
Vispa ihop Philadelphia och vispgrädde till en fluffig smet med elvisp. Tillsätt florsockret och vaniljsockret, vänd sedan försiktigt ihop till en jämn smet med hjälp av en slickepott.
Lägg äppelkompotten i botten på fyra serveringsglas, toppa med cheesecakekräm och avsluta med havrecrunch. |
|
|