Fudge

Tid 50 min Antal 40 bitar
Ingredienser:
3 dl Vispgrädde
3 dl Strösocker
2 dl Vit sirap
2 tsk Havssalt
100 g Smör
200 g Mjölkchoklad eller vit choklad



Tillagning:
Blanda grädde, socker, sirap och salt i en tjockbottnad kastrull. Koka upp och rör tills sockret har smält.
Koka utan lock på medelvärme tills smeten klarar kulprovet och har en temperatur på 123°. Hur lång tid det tar beror på hur stor kastrullen är.
Dra kastrullen från värmen och låt smeten svalna till ca 50°.
Hacka chokladen och skär smöret i tärningar. Rör ner choklad och smör i smeten och rör tills det smält.
Häll smeten i en form med bakplåtspapper, ca 15x20 cm. Låt svalna.
Skär fudgen i bitar innan den stelnat helt. Förvara svalt.

Senaste


Dela
Faceboook  Twitter  Pintrest  Whatsapp  Print