Fudge |
50 min | | 40 bitar | |
|
|
Ingredienser: |
3 dl | Vispgrädde
| 3 dl | Strösocker
| 2 dl | Vit sirap
| 2 tsk | Havssalt
| 100 g | Smör
| 200 g | Mjölkchoklad eller vit choklad |
|
|
|
Tillagning: |
Blanda grädde, socker, sirap och salt i en tjockbottnad kastrull. Koka upp och rör tills sockret har smält.
Koka utan lock på medelvärme tills smeten klarar kulprovet och har en temperatur på 123°. Hur lång tid det tar beror på hur stor kastrullen är.
Dra kastrullen från värmen och låt smeten svalna till ca 50°.
Hacka chokladen och skär smöret i tärningar. Rör ner choklad och smör i smeten och rör tills det smält.
Häll smeten i en form med bakplåtspapper, ca 15x20 cm. Låt svalna.
Skär fudgen i bitar innan den stelnat helt. Förvara svalt. |
|
|