Hemgjord glögg 2014 |
30 min | |
|
|
Glöggen ingredienser: |
5 st | Potatisar
| 2 kg | Strösocker
| 5 liter | Svagdricka
| 1 st | Pommerensskal, torkad
| 0,5 dl | Kardemummakärnor
| 1 dl | Hela nejlikor
| 3 st | Kanelstänger
| 1 st | Hel ingefära ca 10 cm
| 50 g | Bakjäst
| 500 g | Russin |
|
|
|
Glöggen tillagning: |
Hacka upp allt i stora bitar och blanda ihop allt i ett stort kärl och täck över.
Funkar bra med en hink med lock. Tänk på att göra lite lufthål i locket.
Rör om 2 gånger per dag i 7 dagar.
Rör sedan 1 gång per dag i 21 dagar.
Filtrera glöggen igenom ett filter.
Serverar varmt och håller upp till ett år utan problem. |
|
|