Ingefära shot

Tid 30 min Antal 250 glas
Ingredienser:
200 g Färsk ingefära
1 liter Vatten
1/2 dl Honung
2 st Citroner
Ingefära shot



Tillagning:
Skölj av ingefäran och sedan riv den grovt med en matberedare eller rivjärn.

Häll i vattnet och ingefäran i en kastrull, värm upp vattnet.
Det får inte koka så håll det under 60°C.
Låt det ligga på värme under 20 minuter.

Sila sedan av innehållet.

Låt det svalna till under 40°C, tillsätt sedan honungen.
Rör om till honungen har löst sig.

Pressa i saften från citronerna.
Rör sedan runt så att det blandar sig.

Sila sedan av blandningen med en finmaskig sil.

Häll upp på flaska och förvara den i kylskåpet.

Innan du dricker det innan frukosten varje dag så skaka flaskan.
Drick det i ett shot glas ca 4cl.