Ingefära shot |
30 min | | 250 glas | |
|
|
Ingredienser: |
200 g | Färsk ingefära
| 1 liter | Vatten
| 1/2 dl | Honung
| 2 st | Citroner |
|
|
|
Tillagning: |
Skölj av ingefäran och sedan riv den grovt med en matberedare eller rivjärn.
Häll i vattnet och ingefäran i en kastrull, värm upp vattnet.
Det får inte koka så håll det under 60°C.
Låt det ligga på värme under 20 minuter.
Sila sedan av innehållet.
Låt det svalna till under 40°C, tillsätt sedan honungen.
Rör om till honungen har löst sig.
Pressa i saften från citronerna.
Rör sedan runt så att det blandar sig.
Sila sedan av blandningen med en finmaskig sil.
Häll upp på flaska och förvara den i kylskåpet.
Innan du dricker det innan frukosten varje dag så skaka flaskan.
Drick det i ett shot glas ca 4cl. |
|
|