Julköttbullar

Tid 90 min Antal 50 st
Ingredienser:
1,5 dl Vispgrädde
1 dl Ströbröd
1 msk Senap
1 st Ägg
1 st Gul lök, riven
1 tsk Salt
0,5 tsk Svartpeppar
1 tsk Malen kryddpeppar
500 g Blandfärs
200 g Smör
Julköttbullar



Tillagning:
Blanda vispgrädden och ströbröd i en bunke och låt stå ca 5 minuter.

Blanda sedan i senap, ägg, löken, salt, svartpeppar och kryddpeppar och jobba sedan ihop smeten med händerna tills den blir jämn och fin utan klumpar.

Jobba sedan ned färsen i bunken under några minuter.

Rulla sedan till fina små köttbullar och lägg dem på en skärmbräda.
Ett tips är att blöta både händerna hela tiden och skärbrädan så fastnar det inte så mycket.

Stek sedan köttbullarna i en stekpanna på medelvärme med ca 50g smör. Tips är att byta ut smöret mellan steningarna för ett jämnare resultat.