Julköttbullar |
90 min | | 50 st | |
|
|
Ingredienser: |
1,5 dl | Vispgrädde
| 1 dl | Ströbröd
| 1 msk | Senap
| 1 st | Ägg
| 1 st | Gul lök, riven
| 1 tsk | Salt
| 0,5 tsk | Svartpeppar
| 1 tsk | Malen kryddpeppar
| 500 g | Blandfärs
| 200 g | Smör |
|
|
|
Tillagning: |
Blanda vispgrädden och ströbröd i en bunke och låt stå ca 5 minuter.
Blanda sedan i senap, ägg, löken, salt, svartpeppar och kryddpeppar och jobba sedan ihop smeten med händerna tills den blir jämn och fin utan klumpar.
Jobba sedan ned färsen i bunken under några minuter.
Rulla sedan till fina små köttbullar och lägg dem på en skärmbräda.
Ett tips är att blöta både händerna hela tiden och skärbrädan så fastnar det inte så mycket.
Stek sedan köttbullarna i en stekpanna på medelvärme med ca 50g smör. Tips är att byta ut smöret mellan steningarna för ett jämnare resultat. |
|
|