|
Julskinka ingredienser: |
1 st | Skinka
| 3 st | Äggulor
| 6 msk | Sötstark senap
| 1 dl | ströbröd |
|
|
|
Julskinka tillagning: |
Sätt ugnen på 125 grader.
Skölj julskinkan först under vatten.
Låt nätet sitta kvar och lägg skinkan i en stekpåse med svålen uppåt på en djup ungsplåt. Se till att vika påsen så att det inte rinner ut vätska.
Gör ett litet ånghål i påsen.
Placera stektermometerns spets i mitten av skinkan tjockaste del.
Placera skinkan i nedre delen av ugnen tills temperaturen når 72 grader.
Det tar ca en timme per kilo att bli klar.
Ta sedan ut skinkan, ta även ut den ur påsen och låt den svalna.
Sätt ugnen på 200 grader. Ta bort nätet från skinkan, skala av svålen och skär bort delar av fettet.
Blanda sedan ned äggen och den sötstarka senapen i en bunke.
Pensla sedan grilgeringen på botten och sidorna först och sedan över toppen.
Pudra sedan över ströbrödet över skinkan.
Stek i ugnen ytterligare ca 15 minuter tills den får fin färg. Låt kallna utan någonting över innan du rör vid den för mycket. |
|
|