Mördegskakor - Chokladsnittar

Tid 35 min Antal 30 st Antal 200°C
Ingredienser:
200 g Smör
1 dl Strösocker
4.5 dl Vetemjöl
4 msk Kakao
0.5 dl Pärlsocker
Mördegskakor - Chokladsnittar



Tillagning:
Rumstemperera smöret och lägg i bunke tillsammans med sockret.
Rör ihop det så att det blir små bitar.

Häll sedan i mjölet och vispa det tills det blir jämt med stora bitar.
Häll sedan i kakao.

Knåda ihop degen till en stor boll.

Rulla ut degen i flera längder ca 3-4cm tjocka.

Smeta ut länderna på ett bakplåtspapper så att de blir ca 3-4mm tjocka.

Häll sedan pärlsocker över längderna jämt.

Tryck till pärlsockret så att det inte lossnar.

Sätt ugnen på 200°C.
Grädda kakorna i mitten av ugnen ca 8-10min.

Ta ut längderna ut ugnen och skär ett snett snitt med ett mellanrum på ca 5-7cm.

Låt den svalna under en handduk.

Förvara sedan i en kakburk.