Mördegskakor - Chokladsnittar |
|
|
Ingredienser: |
200 g | Smör
| 1 dl | Strösocker
| 4.5 dl | Vetemjöl
| 4 msk | Kakao
| 0.5 dl | Pärlsocker |
|
|
|
Tillagning: |
Rumstemperera smöret och lägg i bunke tillsammans med sockret.
Rör ihop det så att det blir små bitar.
Häll sedan i mjölet och vispa det tills det blir jämt med stora bitar.
Häll sedan i kakao.
Knåda ihop degen till en stor boll.
Rulla ut degen i flera längder ca 3-4cm tjocka.
Smeta ut länderna på ett bakplåtspapper så att de blir ca 3-4mm tjocka.
Häll sedan pärlsocker över längderna jämt.
Tryck till pärlsockret så att det inte lossnar.
Sätt ugnen på 200°C.
Grädda kakorna i mitten av ugnen ca 8-10min.
Ta ut längderna ut ugnen och skär ett snett snitt med ett mellanrum på ca 5-7cm.
Låt den svalna under en handduk.
Förvara sedan i en kakburk.
|
|
|