Mördegskakor - Vaniljkaka

Tid 35 min Antal 30 st Antal 200°C
Ingredienser:
200 g Smör
1 dl Strösocker
4.5 dl Vetemjöl
4 tsk Vaniljsocker
Mördegskakor - Vaniljkaka



Tillagning:
Rumstemperera smöret och lägg i bunke tillsammans med sockret.
Rör ihop det så att det blir små bitar.

Häll sedan i mjölet och vispa det tills det blir jämt med stora bitar.
Häll sedan i vaniljsockret.

Knåda ihop degen till en stor boll.

Rulla små bolar ca 5cm stora, och tryck ut dem på ett bakplåtspapper.
De skall vara ca 4-5mm tjocka.

Ta sedan en gaffel och dra linjer över kakorna för att få ett mönster.

Sätt ugnen på 200°C.
Grädda kakorna i mitten av ugnen ca 8-10min.

Ta ut längderna ut ugnen och skär ett snett snitt med ett mellanrum på ca 5-7cm.

Låt den svalna under en handduk.

Förvara sedan i en kakburk.