Mördegskakor - Vaniljkaka |
|
|
Ingredienser: |
200 g | Smör
| 1 dl | Strösocker
| 4.5 dl | Vetemjöl
| 4 tsk | Vaniljsocker
| |
|
|
|
Tillagning: |
Rumstemperera smöret och lägg i bunke tillsammans med sockret.
Rör ihop det så att det blir små bitar.
Häll sedan i mjölet och vispa det tills det blir jämt med stora bitar.
Häll sedan i vaniljsockret.
Knåda ihop degen till en stor boll.
Rulla små bolar ca 5cm stora, och tryck ut dem på ett bakplåtspapper.
De skall vara ca 4-5mm tjocka.
Ta sedan en gaffel och dra linjer över kakorna för att få ett mönster.
Sätt ugnen på 200°C.
Grädda kakorna i mitten av ugnen ca 8-10min.
Ta ut längderna ut ugnen och skär ett snett snitt med ett mellanrum på ca 5-7cm.
Låt den svalna under en handduk.
Förvara sedan i en kakburk. |
|
|