Pepparkakor

Tid 60 min Antal 200 st Antal 200°C
Ingredienser:
4 dl Strösocker
2 dl Ljus sirap
2 dl Vatten
250 g Smör
2 msk Kanel mald
1 msk Kardemumma mald
1 msk Kryddnejlikor mald
1 msk Ingefära mald
1 msk Bikarbonat
15 dl Vetemjöl



Tillagning:
Häll socker, sirap och vatten i en kastrull. Koka upp under omrörning och lyft sedan bort kastrullen från värmen.

Dela smöret och lägg det i en bunke tillsammans med kanel, Kardemumma, kryddnejlikor och ingefäran. Häll över sockerblandningen och rör om tills smöret smält. Blanda i bikarbonat och sikta mjölet, rör om till en slät deg.

Låt degen vila i kylskåpet med ett lock på skålen i 1–2 dygn innan den bakas ut.

Kavla ut degen på ett bakplåtspapper innan du börjar skära ut figurerna.

Sätt in plåten i ugn och grädda kakorna i 4-6 minuter. Håll koll så att de inte bränns.

Senaste


Passar med dessa
-


Dela
Faceboook  Twitter  Pintrest  Whatsapp  Print