|
Ingredienser: |
4 dl | Strösocker
| 2 dl | Ljus sirap
| 2 dl | Vatten
| 250 g | Smör
| 2 msk | Kanel mald
| 1 msk | Kardemumma mald
| 1 msk | Kryddnejlikor mald
| 1 msk | Ingefära mald
| 1 msk | Bikarbonat
| 15 dl | Vetemjöl |
|
|
|
Tillagning: |
Häll socker, sirap och vatten i en kastrull. Koka upp under omrörning och lyft sedan bort kastrullen från värmen.
Dela smöret och lägg det i en bunke tillsammans med kanel, Kardemumma, kryddnejlikor och ingefäran. Häll över sockerblandningen och rör om tills smöret smält. Blanda i bikarbonat och sikta mjölet, rör om till en slät deg.
Låt degen vila i kylskåpet med ett lock på skålen i 1–2 dygn innan den bakas ut.
Kavla ut degen på ett bakplåtspapper innan du börjar skära ut figurerna.
Sätt in plåten i ugn och grädda kakorna i 4-6 minuter. Håll koll så att de inte bränns. |
|
|