Snickersrutor |
60 min | | 18 bitar | |
|
|
Snickersrutor ingredienser: |
1 dl | Strösocker
| 2 dl | Ljus sirap
| 1 burk | Jordnötssmör (340 g)
| 1 tsk | Vaniljsocker
| 10 dl | Rice krispies
| 250 g | Mörkkchoklad |
|
|
|
Snickersrutor tillagning: |
Värm försiktigt upp socker, sirap och jordnötssmör i en kastrull.
Ta sedan bort kastrullen från plattan och rör ner vaniljsocker och Rice krispies.
Häll smeten i en form klädd i bakplåtspapper och lägg ett lager ca 2cm tjockt.
Ställ formen sedan svalt.
Smält sedan chokladen i ett vattenbad.
Häll sedan chokladen som ett täcke över smeten i formen.
Om man vill dekorera lite så kan man smälta 1/4 av chokladen med vit choklad. Och sedan låta rinna som stäck över den mörka chokladen.
Låt allt stelna och kallna innan du skär upp den i lagom stora bitar. |
|
|