|
Ingredienser: |
8 st | Äggvitor
| 5 dl | Strösocker
| 100 g | Mörk choklad |
|
|
|
Tillagning: |
Börja med att sätta ugnen på 125°C.
Ta fram en bakplåt med bakplåtspapper på.
Separera äggulorna och vitorna.
Lägg vitorna i en rostfri bunke och blanda sedan i sockret.
Sänk ned bunken i ett vattenbad på spisen.
Viktigt är att det aldrig kommer vatten i smeten, då förstör du smeten.
Under konstant omrörning väntar du på att smeten skall komma upp i 60-65°C.
När den kommit upp i ca 65°C ta av den av plattan och fortsätt vispa.
Gör detta med elvisp eller i en assistent på hög hastighet tills den svalnat helt.
Smält under tiden chokladen i en annan bunke i vattenbadet. Och ställ den sedan åt sidan.
För att veta att marängen är färdig vispad skall du kunna hålla bunken upp och ned utan att det rinner ut.
När marängen är klar häller du över chokladen på marängen.
Vänd sedan smeten ett par gånger med en slickepott, så att den får den härliga variationen mellan den vita marängen och den mörka chokladen som på bilden.
Klicka sedan ut sex maränger på plåten med hjälp av två stora skedar.
Grädda sedan marängerna i mitten av ugnen i ca 1 timme och 30 minuter.
När de släpper från bakplåtspappret så är de klara. |
|
|