|
Ingredienser: |
150 g | Smör
| 2 dl | Strösocker
| 2 msk | Ljus sirap
| 2 tsk | Vaniljsocker
| 1 st | Ägg
| 3,5 dl | Vetemjöl
| 0,5 tsk | Salt
| 0,5 tsk | Bikarbonat
| 150 g | Vit choklad |
|
|
|
Tillagning: |
Sätt ugnen på 175 grader och täck två plåtar med bakplåtspapper.
Smält smöret i en kastrull på medelvärme.
Vispa ihop strösocker, vaniljsocker, ägg och ljus sirap till en krämig smet med elvisp. Tillsätt det smälta smöret och fortsätt vispa tills det går ihop till en jämn smet.
Ha sedan ner vetemjöl, salt och bikarbonat. Rör ihop till en kladdig deg med slickepott.
Grovhacka chokladen och ha ner dem i bunken och rör om tills allt fördelat sig jämnt i degen.
Plasta in bunken och låt stå i kylskåpet i minst 20 min.
Rulla degen till lika stora bollar eller använd en glasskopa för att fördela lika mycket deg till varje kaka. Lägg kakbollarna på plåtarna med generöst med mellanrum mellan dem då de flyter ut under gräddning.
Grädda en plåt i taget i mitten av ugnen i 10-12 minuter eller tills kakorna blivit matta i färgen och fått en gräddad kant. Ska du dekorera kakorna med ännu mer choklad så kan du göra det när de precis kommit ut ur ugnen och är supervarma så att chokladen fäster.
Låt kakorna svalna helt och hållet på plåten innan du serverar dem eller förvarar i lufttät burk i kylskåpet. |
|
|