Toast Skagen |
15 min | |
|
|
Ingredienser: |
2 dl | Handskalade räkor
| 2 msk | Hackad rödlök
| 3 msk | Majonnäs
| 3 msk | Crème fraiche
| 2 msk | Hackad dill
| 3 st | Vita rostbrödskivor
| 1 msk | Smör
| 2 st | Citronklyftor
| 2 st | Dillkvistar
| 1 nypa | Salt
| 1 nypa | Nymalen vitpeppar
| 2 tsk | Löjrom eller annan rom |
|
|
|
Tillagning: |
Grovhacka räkorna men spara några hela till garnering.
Lägg i en skål.
Blanda ned majonnäs och crème fraiche i skålen bland räkorna.
Skala och hacka rödlöken och lägg i skålen.
Hacka dill fint och tillsätt den och blanda ned i skålen.
Smaka av räkröran med salt och vitpeppar.
Skär upp två skivor bröd och skär bort kanterna.
Stek bröden på varje sida i smör i en stekpanna. Dela det tredje i två trianglar.
Lägg upp på en tallrik.
Skeda upp räkröran på de smörstekta bröden.
Garnera med några hela räkor, dillkvist och citronklyftor.
Lägg på lite rom på toppen. |
|
|