Dammsugare (Punchrullar)

Tid 100 min Antal 12 bitar
Ingredienser:
100 g Smör, rumstempererat
1 dl Florsocker
3 msk Kakao
2 tsk Vaniljsocker
4 dl Sockerkakssmulor
400 g Marsipan
1 tsk Arraksarom eller punch efter smak
200-400 g Mörk eller vit choklad
1 st Ägg
1/2 tsk Karamellfärg
Dammsugare (Punchrullar)



Tillagning:
Steg ett är att du behöver baka en sockerkaka till fyllningen.
Recept hittar du här här bredvid.

Smula sedan sockerkakan.

Blanda alla ingredienser utom choklad och marsipan.

Rulla ut degen i stavar i den tjockleken du vill ha dina dammsugare ca 2-3cm.
Försök att få den så jämn som möjligt.
Lägg stavarna i frysen en stund då den skall bli lättare att rulla i marsipanen.

Färglägg marsipanen och här kan du ha roligt och behöver inte använda den klassiska gröna färgen.

Kavla ut marsipanen i en rektangel och ca 2 millimeter tjock.
Fastnar marsipanen i kaveln eller underlaget strö på lite lätt med maizenamjöl för att slippa att det fastnar.

vispa ägget och pensla det på ovansidan av marsipanen för att lättare klistra ihop stavarna med marsipanen.

Ta ut stavarna ur frysen.

Lägg en stav på den penslade ytan och rulla marsipanen över staven så tätt som möjlig.
Skär av marsipanen så att den överlappar efter ett varv.
Försök att lätt klämma ihop den, lägg den sedan i frysen en stund igen.
Gör samma sak med alla stavarna.

Smält chokladen i en skål.
Låt det inte bli för varmt.

Ta ut stavarna och skär dem i längder på ca 5-7cm.
Doppa sedan ändarna i chokladen.

Tips är att du tempererar chokladen så blir den inte lika kladdig.